Rendezvényünket a hagyományos népi disznóvágások hangulatának felélesztése céljából indítottuk útjára. Az idelátogatók betekintést nyerhetnek a húsfeldolgozás teljes folyamatába a szúrástól a kolbásztöltésig. A résztvevő böllérek által készített ételeket folyamatosan megkóstolhatják az érdeklődők, így hagymás sült vért, hurkát, kolbászt, orjalevest, toros káposztát, stb. kínálnak a vendégeknek.
Az elmúlt évekhez hasonlóan minden csapatnak egységes sátrakat biztosítunk, illetve külön-külön elkerített udvarok lesznek kialakítva a vágás, feldolgozás helyszíneként.
Lesz malacsütés, pálinkakóstolás, zene, tánc, egyszóval igazi régi disznótoros hangulat. Egy központi rendezvénysátorban az eseményhez kapcsolódó kulturális, zenei programokkal várjuk az érdeklődőket, majd az este eljövetelével ugyanitt a megfáradt böllérek és csapataik és természetesen a kitartó vendégek közös vacsorán, disznótoron vehetnek részt, ahol asztalra kerülnek a hagyományos disznótoros ételek, s nem fognak hiányozni a háziasszonyok által elkészített sütemények sem.
Egész nap
- népi kézműves termékek kirakodóvására,
- disznótoros ételek kóstolója,
- pálinka, illetve borkóstoló,
- népdalkörök, néptánckörök bemutatója,
- nótázás cigányzenekar kíséretével,
- mulatós élőzene reggel héttől,
- íjászbemutató,
- népi játszótér.
Egyéb kísérőprogramok…
A találkozó a Túrkeve Termál- és Élményfürdő szomszédságában, a Kemping területén, kellemes környezetben kerül megrendezésre, így a résztvevők felüdülésként – hasonlóan az elmúlt évihez – a termálvíz gyógyító és egyes esetekben józanító hatását is élvezhetik.
Helyszíne és ideje:
TÚRKEVE, minden év februárjában